tisdag 15 december 2009

Julstämning

Imorse blev hundarna som galna när vi kom ut och det var snö överallt. Tur att jag har dubbkängor så jag åtminstonde har något att sätta emot när de drar iväg :)
Jag blev tvungen att släppalös dem en stund vid skolan så de fick rusa runt som galningar en stund och göra av med lite energi och sin snöyra, sedan gick det bättre att gå i koppel.

I söndags spårade vi med Helena och Diwa och hade alla hundarna med oss hela tiden. Max och Mio fick mest öva sig i att bli lämnade av matte ibland själva och ibland med Helena och Diwa, oj vad de skällde och levde rövare...måste öva mer på detta. Men trots alla traumatiska lämnanden så spårade Max som en gud och Mio var också ganska duktig i sitt godisspår, men jag borde ha bromsat henne så det gått lite lugnare till nu blev det lite fort men fel fast slutet hittade hon.
Och Helena fick jobba hårt med att träna Max och Mio att vara lugna och snälla när matte försvan för att lägga spår eller gå med en av hundarna. Tack för hjälpen!

Lydnadsträning sker mest inne nu för tiden, jobbar lite med fjärrdirigering och Mios ingångar. Tänkte träna på gräsmattan idag men det kommer nog vara för mycket snö...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar