måndag 14 september 2009

Full fart igen

Skönt att vara frisk igen och kunna jobba lite mer med hundarna, men lite trött blev jag av den aktiva helgen.
Mio har ett workingtest om två veckor att förberedas för och vi har inte gjort några apporteringsövningar på 5 veckor... hur lat får man vara. Så i helgen blev det först lite vattenträning vid ån och det gick helt ok. Största problemet är väl att hon alltid knallar på första apporten. Resten av skogspromenaden jobbade vi en del med fotgåendet, stadga och inkallning för jaktträningen. På söndagen körde jag lite i trädgården först markeringar 1, 2 och 3 st, bättre än förväntat och sedan linjetag och närsök gick också helt ok. Vi avslutade med lite stop övningar som väl var lite ogenomtänkta men hon hade ändå grunderna kvar.

På lördag eftermiddag blev det även spårträning tillsammans med Helena och Diwa, alla hundarna fick lite längre spår med apporter och det gick helt ok, lite tappade spår och missade apporter men ändå bra och det var inget fel på motivationen. Bäst var väl att vi hittade nya spårmarker för nästa träning.

Max ska ju debutera på lydnadsplanen på söndag (lite väl optimistiskt av matte) så vi körde en genomgång med kommendering på söndagen och det gick väl sådär. Max blev jätte störd av att det stog någon och pratade på planen... och inte ens hans bästa moment apporten gick särskillt bra. Ja ja det löser sig på något sätt vi har ju hela veckan på oss att träna.
Men ikväll ska vi åka och valla så då blir det ingen lydnad men förhoppningsvis så jobbar vi ändå på vårt sammarbete och på att få matte viktig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar