onsdag 24 mars 2010

Oj vad dagarna går fort

Imorgon har det gått två veckor sedan förra tillfället på tävlingslydnadskursen och det är dags att visa upp framstegen. Vi har ju tränat Max och jag men det är inga jätte framsteg gjorda, vi har tränat fotgåendet så det är ganska bra och platsliggningen med lite störning i lördags gick ganska bra och läggandet är kanske lite snabbare men bara om jag också tar ner handen och/eller stannar...finns lite kvar att göra. Tror sista försöket nu är att träna läggandet med klicker som jag gjort med mio. Det är bara lite svårt att motivera Max till att träna ute, så fort han hör eller ser något så tar fokusen på träningen slut.

Mio var jätte duktig igår när vi tränade apportering i skogen, hon väntade på apportkomando, såg markeringarna, gick ut på linjetag utefter väg rakt och så långt som behövdes och stannade på stop signalen. Hon bar även apporten fint en liten stund och satte sig ganska rakt vid sidan för avlämnande.
Vi har helt klart mycket kvar att öva på, men när man tänker på att både matte och hund är noviser så har vi ändå kommit rätt långt!
Och vi har roligt :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar